<< 1 2 3>>

DRŽAVNO TAKMIČENJE IZ INFORMATIKE

15.05.2011. (nedjelja) održano je državno takmičenje iz informatike u organizaciji BHOI.
Takmičenje je organizovanao na Elektrotehničkom fakultetu Istočno Sarajevo. Učenik naše škole Irfan Smajević je zauzeo 3. mjesto i tako obezbjedio učešće na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi
Učenika pripremao nastavnik Mehmedalija Salihović.

Objavljeno: 16.05.2011.FEDERALNO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE

14.05.2011. (subota) održano je federalno takmičenje iz matematike. Takmičenje je održano u Ilijašu a našu školu je predstavljao učenik sedmog devetogodišnjeg razreda izauzeo 6.mjesto.
Učenika pripremao nastavnik Edin Kazazović.

Objavljeno: 16.05.2011.KNJIGA JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ

Na završnoj manifestaciji ,,KNJIGA JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ", koja je održana u Sarajevu u općini Centar, naš učenik, Tahirović Elvis, je dobio pohvalu za osvojeno 2. mjesto u kategoriji učenika četvrtih razreda. Tog dana Elvis je uspio primiti nagradu, odgledati zanimljivu priredbu i stići na nastavu, i nastaviti nizati petice u dnevnik. Svaka čast Elvisu.

Objavljeno: 14.05.2011.PJESME NAŠIH UČENIKA ŠTAMPANE U ZBORNIKU DJEČIJEG CARSTVA  2011

U aprilu je   u Banjoj Luci   već peti put u okviru manifestacije „Dječije carstvo“održan Festival dječije poezije. Na ovaj konkurs ove godine  je stiglo  2015 važećih radova iz mnogih  gradova sa prostora  zemalja regiona (Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i  Slovenije).
 U  Zbornik je  uvršteno čak 7 pjesama  naših  učenika:
 Rahmana Kolenda VIII-2 je proglašena PRINCEZOM DJEČIJEG CARSTVA 2011. godine  što je i najveće priznanje koje mogu dobiti mali pjesnici na ovom festivalu. (U Zborniku  su štampane njene pjesme „Bjelašnica“, „Avijatičar“, „April“, „Šljive“ i „Aerodromska pista“, te dvije pjesme učenika VII-1 devetogodišnje osnovne škole:Amel Bajrić „Jesen u mom zavičaju“ i Negra Handžo „Moji heroji mira“.

ISKRENE ČESTITKE NAŠIM UČENICIMA I NASTAVNICI FADILI MEŠANOVIĆ!

Objavljeno: 13.05.2011.MANIFESTACIJA DANI KANTONA SARAJEVO

U okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo folklorna sekcija naše škole je u četvrtak, 05.05.2011. god. nastupila kao predstavnik općine Hadžići, na Reviji kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece iz predškolskih ustanova, učenika osnovnih i srednjih škola.

Voditelj sekcije: Faris Maljić i Nenad Brujić. 

Objavljeno: 13.05.2011.KANTONALNA SMOTRA NAUČNO - TEHNIČKOG STVARALAŠTVA

Održano je 15. i 16. aprila 2011.godine u Osnovnoj školi "Meša Selimović" u Sarajevu. Rezultati po disciplinama: Test znanja - VI razred - Seljević Semir 4.mjesto VII razred - Čolo Adnan 3.mjesto VII razred (devetogodišnje) - Čičko Berina 3.mjesto VIII razred - Japalak Amila 3.mjesto. Problemski zadatak iz robotike (grupno) 3.mjesto. Problemski zadatak iz elektronike 6.mjesto. Ekipa Općina Hadžići i Trnovo zauzela je 8.mjesto.

Objavljeno: 26.04.2011.

Objavljeno: 13.05.2011.