<<
1
2
3
4
5
>>

 

Uputstvo za RODITELJE (registracija i prijava za eDnevnik)

Uputstvo

 

JABUKE I MED

Svjetski dan jabuka „Jedna jabuka na dan – doktor iz kuće van“

Tradicija održavanja Dana jabuka 20. oktobra započeta je 1990. u Londonu s ciljem promovisanja njenih zdravstvenih kvaliteta. Predstavljena je kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.
S vremenom se tradicija obilježavanja Dana jabuka proširila i diljem svijeta i prihvatile su je brojne škole, restorani, organizacije i drugi promovišući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

Slika1

Slika2

Slika3

Slika4

 

DRUŽENJE SA POLICIJOM (09.10.2018.godine)

Družili smo se i sa policijom u okviru obilježavanja Dječije nedjelje. U posjetu učenicima II razreda došao je RPZ policajac (Rad policije u zajednici) ili kako ga učenici zovu školski policajac, gospodin Azemin Sadiković.
Ovo je samo jedan od susreta i druženja koje naš školski policajac ima sa učenicima škole.
Ovom prilikom sa učenicima je razgovarao o saobraćaju, ponašanju učesnika u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i zanimanju policajca uopšte. Učenici su imali mnoštvo pitanja, pa smo već dogovarali neki sljedeći susret kada će moći da im odgovori na sva pitanja koja njih zanimaju.  
Učenici su zajedno sa svojim učiteljicama Sabinom i Nizamom pripremili i mali poklon – crtež sa potpisima svih učenika – kako bi se policiji na ovaj način zahvalili za današnju posjetu, ali i zato što su jedni od onih koji doprinose i pomažu u ostvarivanju njihovih prava (pravo na sigurnost, zaštitu i pomoć).
Zahvaljujemo se gospodinu Azeminu, ali i cijeloj PU Hadžići na veoma uspješnoj saradnji koju kontinuirano ima sa školom.

Slika1

Slika2

Slika3

Slika4

 

U POSJETI AMBULANTI (04.10.2018.godine)

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje učenici naše škole posjetili su i Ambulantu Tarčin. Učenici V razreda su zajedno sa svojim učiteljima Azeminom i Kemalom razgovarali sa zdravstvenim radnicima uposlenim u ovoj ustanovi.
Ovom posjetom učenici su željeli da pokažu poštovanje prema svim onima koji brinu o našem zdravlju, te da i društvenoj zajednici ukažu na važnost ovog jako humanog poziva.
U razgovoru sa uposlenicima saznali su više o zdravim načinima života, prevenciji bolesti, te proširili svoja znanja o zanimanjima ljekara, stomatologa, med.sestara i drugih.

Kao zahvalnicu za današnje gostoprimstvo, ali i zato što doprinose i pomažu u ostvarivanju njihovih prava (pravo na zdravstvenu zaštitu), učenici su zdravstvenim radnicima poklonili crtež kojie su pripremili za njih.

Slike

 

U POSJETI VATROGASCIMA (03.10.2018.godine)

Jedna od aktivnosti koja je realizovana u okviru obilježavanja Dječije nedjelje jeste i posjeta učenika III razreda, sa njihovim učiteljicama Sanelom i Zumretom, Vatrogasnom društvu Tarčin.
Prilikom posjete učenici su obišli prostorije društva, imali priliku vidjeti opremu koju koriste vatrogasce, kao i vozilo koje koriste kada imaju intervencije. Pažljivo su slušali predavanje i uživali su u razgovoru sa hrabrim vatrogascima Sifetom i Harisom. Ovo je bila prilika da učenici prošire svoja znanja o zanimanju vatrogasca.
Kako bi se zahvalili za današnji prijem, ali i zato što doprinose i pomažu u ostvarivanju njihovih prava (bezbjednost, sigurnost,...), učenici su vatrogascima poklonili crteže koje su pripremili za njih.

Slike

 

Plan pismenih provjera I polugodište školskoj 2018/2019

Pismene provjere predmetna

Pismene provjere razredna

 

SPISAK UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU 2018/2019 GODINU
MOŽETE PREUZETI:

Udzbenici